Home

Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

Καλώς ήλθατε στον ιστοχώρο της Επιτροπής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της συνεργασίας της Επιτροπής Καινοτομίας με τη Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων Orange Grove του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, οι φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μπορούν να συμμετάσχουν στον νέο γύρο υποβολών αιτήσεων για το πρόγραμμα θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων.

Για τους φοιτητές/τις φοιτήτριες που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και αναζητούν το επόμενο βήμα τους, το πρόγραμμα STARTAB προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση της σχετικής φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Έχετε μια καινοτόμο ιδέα που θέλετε να μετατρέψετε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση;

Είστε μια νεοσύστατη επιχείρηση / καινοτόμος ΜΜΕ σε πρώιμο στάδιο έτοιμη να αναπτυχθεί περαιτέρω;

Τότε δηλώστε συμμετοχή στο online bootcamp του Orange Grove και μάθετε βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες προκειμένου να δοκιμάσετε την ιδέα σας, να την αναπτύξετε και να τη μετασχηματίσετε σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο!

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της συνεργασίας της Επιτροπής Καινοτομίας με τη Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων Orange Grove του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, οι φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου μπορούν να συμμετάσχουν στον νέο γύρο υποβολών αιτήσεων για το πρόγραμμα θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων.

Κατόπιν της εγγραφής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο SAP University Alliance, η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει πρόσβαση σε μία σειρά από οφέλη και υπηρεσίες που αφορούν τη χρήση των τεχνολογιών SAP, ενός από τα κορυφαία συστήματα διαχείρισης επιχειρηματικών λειτουργιών και σχέσεων με τους πελάτες, και την εκπαίδευση πάνω σε αυτές.

Αγαπητοί φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,

Η απόκτηση επιχειρηματικής και καινοτομικής παιδείας και ικανοτήτων από όλους τους φοιτητές-τριες ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου σπουδών αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τη μελλοντική σταδιοδρομία και απασχόλησή τους και στην ενδυνάμωση της οικονομίας γενικότερα.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, σας προσφέρονται δωρεάν νέες ευκαιρίες για τον εμπλουτισμό των γνώσεων σας και την ανάπτυξη των ικανοτήτων σας. H Συμφωνία αυτή υλοποιείται μέσω της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου μας (iec.uop.gr) και σας παρέχει την ευκαιρία να συμμετέχετε στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB το οποίο πραγματοποιείται από το Corallia και προσφέρεται δωρεάν σε νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών.

Ολοκληρώθηκε το 4ημερο Σεμινάριο BE YOUR OWN BOSS (BYOB) που διοργάνωσε το CORALLIA με σκοπό να εκπαιδεύσει φοιτητές-τριες των Ελληνικών ΑΕΙ σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.  Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά που τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΕΚ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece».
Οι κυριότερες εισηγήσεις στο Σεμινάριο αυτό περιελάμβαναν την παρακάτω θεματολογία και πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματίες ή έμπειρα στελέχη της αγοράς:

  • Βασικές έννοιες και αρχές της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
  • Επιχειρηματικό Σχέδιο για επιχειρήσεις – SWOT analysis και άλλες τεχνικές
  • Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Ψυχολογία
  • Μάρκετινγκ και Πωλήσεις
  • Οικονομική Διαχείριση και Λογιστικά Πρότυπα
  • Φορολογικές και Ασφαλιστικές υποχρεώσεις
  • Επιχειρηματικό Μοντέλο Camvas

Η επιτροπή Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κατόπιν έγκρισης της Συγκλήτου, προχωρά στη συνεργασία με τη Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων Orange Grove του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Η Επιτροπή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Corallia διοργανώνουν ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας "Be Your Own Boss". Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 3 Νοεμβρίου 2021, και ώρες 15:00-16:30 και θα αφορά τους δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου, θα διερευνηθεί η σκοπιμότητα επανάληψης της ημερίδας.
Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να βρείτε την αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Η συνεργασία της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την παροχή εκπαιδευτικών-ενημερωτικών δράσεων, έφθασε στο τέλος της για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή σας !!!

Σελίδες